Jingle bells dance



Jingle Bells dance.





(Greek text following)

A really engaging activity for primary school students inspired by Robert Amchin. The kids love it!






You can come up with different body movements, depending on the class and level of the students. Works best for kids around 9 years old, so 4th graders.
For my school (the first video), It all started as a rehearsal for a musical performance of the Christmas song "Jingle Bells" with the 4th Graders, but soon the whole school participated!!! 


Greek text.

Μια διαφορετική προσέγγιση του γνωστού χριστουγιεννιάτικου τραγουδιού "Τρίγωνα κάλαντα" που συνδυάζει τραγούδι με χορό και body percussion. 

Η αρχική ίδέα είναι από τον Robert Amchin, στο κανάλι του οποίου μπορεί να βρει διαφορετικές εκδοχές της συγκεριμένης δραστηριότητας, ανάλογα με την τάξη ή το επίπεδο των μαθητών.  



Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν. Στη δική μας περίπτωση κατά την διάρκεια της πρόβας της τετάρτης τάξης του σχολείου, ο ενθουσιαμός των υπόλοιπων τάξεων ήταν τέτοιος, που τελικά όλο το σχολείο ενώθηκε σε μία μεγάλη αγκαλιά, χορεύοντας στον ρυθμό και τις κινήσεις του χορού της τετάρτης.
Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό μουσικής Βασιλική Μέντζου στο 4ο Δημοτικό σχολείο Γρεβενών την σχολική χρονιά 2013/2014 από τα παιδιά της τετάρτης δημοτικού.  

Comments

  1. πάρα πολύ ωραίο! μπράβο σας!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment