Little snowflake Christmas song

Πρόταση Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού και δραστηριότητας για τις μικρότερες τάξεις του δημοτικού αλλά και για νηπιαγωγείο.
Στόχος είναι ο συνδυασμός τραγουδιού, κίνησης αλλά και η ελληνική με την αγγλική γλώσσα.

Η προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γιορτής μπορεί να είναι αγχωτική για κάθε εκπαιδευτικό μουσικής, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της σχολικής χρονιάς, ιδιαίτερα όταν στην γιορτή συμμετέχουν ενεργά τα μικρότερα παιδιά του σχολείου. 

Για τα μικρά λοιπόν, τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή μαγείας γεμάτη με αγαπημένες μελωδίες συνδυασμένη με τη χαρά συμμετοχής και παρουσίασης για όλο το σχολείο και τους γονείς. Από τον πρώτο χρόνο διορισμού μου ως εκπαιδευτικός μουσικής στο μυαλό μου είχα να συνδυάσω τις ήδη γνώριμες και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες με κάτι νέο. Και γιατί όχι στα αγγλικά. Άλλωστε τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τοσο γρήγορα! 






Ένα από τα πρώτα τραγούδια που χρησιμοποίησα στο εγχείρημα αυτό, την εισαγωγή/συνδυασμό /διδασκαλία της μουσικής με την αγγλική γλώσσα, ήταν το τραγούδι "Little Snowflake" από το super simple songs.  Τα παιδιά το λατρεύουν από την πρώτη στιγμή! Πραγματικά! Τρελαίνονται να το τραγουδούν, σα να μην κουράζονται ποτέ!! Στις μικρές τάξεις ο συνδυασμός τραγουδιού/κινήσεων είναι ιδανικός και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι σίγουρη επιτυχία! Εγώ είχα την τύχη σε όλα τα χρόνια ως μουσικός στον ελληνικό δημόσιο σχολείο να συνεργαστώ με  αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι βοηθούσαν ενεργά στα της διακόσμησης, οπότε και το αποτέλεσμα ήταν πέρα κάθε προσδοκίας.



Συμπληρωματικές δραστηριότητες.


Η ιστοσελίδα των δημιουργών του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι ιδιαίτερα ενημερωμένη με πολλές δραστηριότητες. Ρίξτε μια ματιά!

  • Φύλλο  εργασίας ως βοήθημα για εκμάθηση των αγγλικών στίχων. Τα παιδιά ακούνε το τραγούδι και συμπληρώνουν τα κενά μαζί με τον εκπαιδευτικό.

Διδασκαλία τραγουδιού και κίνησης.

Η διδασκαλία ενός καινούριου τραγουδιού στις μικρότερες τάξεις του δημοτικού καλό θα είναι να γίνεται φράση φράση με την μέθοδο της επανάληψης, ιδιαίτερα οταν είναι σε άλλη γλώσσα. Οι κινήσεις βοηθούν τόσο στην απομνημόνευση των στίχων, όσο και στην συγκέντρωση των μαθητών στον εκπαιδευτικό, ο οποίος συντονίζει τα παιδιά ακολουθώντας τις κινήσεις του τραγουδιού. 





Δείτε εδώ το βίντεο με το τραγούδι.

  • Eνα video  με ιδέες για διδασκαλία και κίνηση 
  • Aλλά και το αρχείο με την ορχηστρική εκτέλεση του τραγουδιού σε mp3.




Καλή επιτυχία!












Comments